Wanneer wordt verhuren van uw woning interessant voor u? Dat hangt uiteraard helemaal af van uw situatie!  Bijvoorbeeld omdat u tijdelijk naar het buitenland vertrekt, of omdat u een woning heeft gekocht waar u zelf niet in gaat wonen. Welke situatie voor u ook geldt, gedegen advies is onontbeerlijk!

Alles wat u zou moeten weten over de mogelijkheden en onmogelijkheden vind u bij ons kantoor.

In de praktijk zien wij dat het verhuren van een koopwoning voor veel eigenaren een serieuze optie is. Gedegen inzicht in de details van een huurcontract met alle rechten en plichten van zowel verhuurder als huurder draagt bij aan een weloverwogen beslissing.

Als u uw woning wilt verhuren houdt u er dan bijvoorbeeld rekening mee dat een huurder altijd huurbescherming heeft. De enige mogelijkheid om dit te ontlopen is verhuren op basis van de Leegstandswet. Een voorwaarde is dan echter wel dat u uw woning te koop heeft staan en dan nog mag u maar maximaal 5 jaar verhuren.

Een andere optie is uw woning verhuren als u tijdelijk naar het buitenland vertrekt, zoals eerder aangegeven. U kunt dan een diplomatenclausule inbouwen zodat u als u weer terug keert naar Nederland, weer in uw eigen woning kunt wonen.

Een woning verhuren heeft voordelen maar zeker ook nadelen. Wilt u meer inzicht in de mogelijkheden en de consequenties? Loopt u gewoon is binnen bij ons of maak een afspraak! 

Neem direct contact op

Kruithof: Dé makelaar van Hoogland en Amersfoort Noord